[Computer Science & IT] Computer Fundamentals - Objective Multiple Choice Questions and Answers

Fill in the blanks type question with answers to check you computer knowledge try and comment your suggestion or complaints

1. Between PCs and Macs, the ____________ is the platform of choice for graphic design and animation.
Answer: Mac

2. The ____________ is the program that manages the hardware of the computer system, including the CPU, memory, storage devices, and input/output devices.
Answer: operating system

3. The type of operating system software you use depends on your computers€™s ____________.
Answer: platform

4. ____________software helps you carry out tasks, such as typing a document or creating a spreadsheet.Answer: Application
5. ____________are the fastest and most expensive computers.
Answer: Supercomputers

6. A ____________ is approximately 1,000 bytes.
Answer: kilobyte

7. Input devices are used to provide the steps and tasks the computer needs to process data, and these steps and tasks are called ____________.
Answer: instructions

8. A computer gathers data, processes it, outputs the data or information, and ____________ the data or information.
Answer: stores

9. The binary language consists of two digits: ____________ and ____________.
Answer: 0 and 1

10. A string of ____________ 0s and 1s is called a byte.
Answer: eight (8)

11. The devices you use to enter data into a computer system are known as ____________ devices.
Answer: input

12. The devices on a computer system that let you see the processed information are known as ____________ devices.
Answer: output

13. ____________ is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.
Answer: Software

14. When you connect to the ____________, your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).
Answer: Internet

15. ____________ are computers that excel at executing many different computer programs at the same time.
Answer: Mainframes

16. ____________is the application of computer systems and techniques to gather legal evidence.
Answer: Computer forensics

17. ____________ is the science that attempts to create machines that will emulate the human thought process.
Answer: Artificial intelligence (AI)

18. Macintosh computers use the Macintosh operating system (Mac OS), whereas PCs generally run ____________ as an operating system.
Answer: Microsoft Windows

19. A process known as ____________ tracks trends and allows retailers to respond to consumer buying patterns.
Answer: data mining

20. Hard disk drives and CD drives are examples of ____________ devices.
Answer: storage

21. You would use ____________ software to create spreadsheets, type documents, and edit photos.
Answer: application

22. ____________ are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously.
Answer: Mainframes

23. ____________ is the term given to the act of stealing someoneĆ¢€™s identity and ruining their credit rating.
Answer: Identity theft

24. Surgeons are using ____________ to guide robots to perform delicate surgery.
Answer: computers

25. Patient ____________ are life-sized mannequins that have a pulse and a heartbeat and respond to procedures just like humans.
Answer: simulators

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate