[Computer Science & IT] Computer Fundamentals - Fill in the blanks

1. The ____________ is the program that manages the hardware of the computer system, including the CPU, memory, storage devices, and input/output devices.
Answer: operating system

2. ____________software helps you carry out tasks, such as typing a document or
creating a spreadsheet.
Answer: Application

3. ____________are the fastest and most expensive computers.
Answer: Supercomputers

4. A computer gathers data, processes it, outputs the data or information, and ____________ the data or information.
Answer: stores

5. The binary language consists of two digits: ____________ and ____________.
Answer: 0 and 1

6. ____________ is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.
Answer: Software

7. When you connect to the ____________, your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).
Answer: Internet

8. ____________ is the science that attempts to create machines that will emulate the human thought process.
Answer: Artificial intelligence (AI)

9. A process known as ____________ tracks trends and allows retailers to respond to consumer buying patterns.
Answer: data mining

10. ____________ are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously.
Answer: Mainframes

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate