[Computer Science & IT] Computer Fundamentals - Networking - Objective Questions and Answers

1)Wi-Fi is a -
a)type of computer
b)type of network cable
c)set of popular technologies and standards for wireless computer networking
d)set of computer programs that help people make money on the Internet
Answer : c

2)An IP address is a numeric quantity that identifies -
a)a network adapter to other devices on the network
b)the manufacturer of a computer
c)the physical location of a computer
d)none of the above
Answer: a

3) Parity is:
a)a byte stored in the FAT to indicated remaining slots
b)the optimal transmission speed of data over a CAT 5 cable
c)an extra bit stored with data in RAM that is used to check for errors when the data is read back
d)the optimal transmission speed of data over a CAT 5 cable
Answer: c

4) Which is the best choice for a specification for a video card?
a)AGP
b)SCSI
Answer: a

5) You can make telephone calls over the Internet using a technology called -
a)Intertel
b)Telenet
c)VoIP
d)VoRP
Answer: c

6) The purpose of a firewall on computer networks is to -
a)prevent computers from overheating
b)prevent unwanted network connections from being made
c)allow more than 4 computers to share the same Internet connection
d)allow pictures and video to be downloaded from a camera to a computer
Answer: b

7) Which of the following transmission systems provide the highest data rate to in individual device?
a)computer bus
b)telephone lines
c)voice and mode
d)lease lines
Answer: a

8) A band is always equivalent to
a)a byte
b)a bit
c)100 bits
d)none of above
Answer: d

9) In communication satellite, multiple repeaters are known as
a)detector
b)modulator
c)stations
d)transponders
Answer : d

10) Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?
a)simplex
b)half-duplex
c)full-duplex
d)b and c
e)None of above
Answer:c

11) Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
a)narrow band channel
b)simplex lines
c)full duplex lines
d)mixed band channels
Answer: c

12) Which of the following is required to communicate between two computers?
a)communications software
b)protocol
c)communication hardware
d)all of above including access to transmission medium
Answer: d

13) In OSI network architecture, the routing is performed by
a)network layer
b)data link layer
c)transport layer
d)session layer
e)none of above
Answer: a

14) The x.25 standard specifies a
a)technique for start-stop data
b)technique for dial access
c)DTE/DCE interface
d)data bit rate
e)none of above
Answer: c

15) Frames from one LAN can be transmitted to another LAN via the device
a)Router
b)Bridge
c)Repeater
d)Modem
Answer: b

16) To connect a computer with a device in the same room, you might be likely to use
a)a coaxial cable
b)a dedicated line
c)a ground station
d)All of the above
e)None of the above
Answer: a

17) With an IP address of 100, you currently have 80 subnets. What subnet mask should you use to maximize the number of available hosts?
a)192
b)224
c)240
d)248
e)252
Answer: e

18) The _____ houses the switches in token ring.
a)transceiver
b)nine-pin connector
c)MAU
d)NIC
e)None of the above
Answer: c

19) What device separates a single network into two segments but lets the two segments appear as one to higher protocols?
a)Switch
b)Bridge
c)Gateway
d)Router
Answer: b

20) The Internet Control Message Protocol (ICMP)
a)allows gateways to send error a control messages to other gateways or hosts
b)provides communication between the Internet Protocol Software on one machine and the Internet Protocol Software on another
c)only reports error conditions to the original source, the source must relate errors to individual application programs and take action to correct the problem
d)All of the above
e)None of the above
Answer: d


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate